Met deze drie tips maak je het inbrekers niet te makkelijk

Met deze drie tips maak je het inbrekers niet te makkelijk

Wie wilt het niet: inbraak voorkomen. Het vervelende van inbraak is dat het snel gebeurt en dat het in de meeste gevallen plaatsvindt als je zelf niet thuis bent. Om te voorkomen dat inbrekers makkelijk binnen komen geven we in dit artikel drie verschillende tips. Zo kan raamdecoratie een behoorlijk verschil maken, is het belangrijk om veilige sloten te kopen en het huis goed achter te laten als je niet thuis bent.

1: Kies de juiste zonwering

Met de juiste zonwering en raamdecoratie kun je het inbrekers al een stuk moeilijker maken om binnen te komen. De mate waarin de zonwering geschikt is om inbraakwerend te zijn hangt af van het soort zonwering. Veel mensen hebben een zonnescherm op maat in hun tuin. Dit is een ideale manier om de zon te weren maar inbrekers hou je daar niet mee buiten de deur.

 

Een systeem als rolluiken is beter bestand tegen inbraak. Dit wordt aan de buitenkant van de ramen bevestigd en kan volledig uitrollen. Ze zijn gemaakt van een stevig materiaal waar je moeilijk doorheen komt. Van binnen kun je de rolluiken bedienen, dat biedt ook een stukje veiligheid.

2: Ga voor veilige sloten

Het spreekt misschien voor zich, maar goede sloten maken het inbrekers een stuk lastiger. Het wordt dan ook niet aangeraden om op een slot te bezuinigen. Simpele sloten zijn misschien fijn voor de portemonnee, maar ze zijn ook erg fijn voor inbrekers. Let er bij het kopen van sloten op dat ze een keurmerk hebben. Dit duidt aan in hoeverre ze veilig zijn en inbrekers kunnen weren. Ook is het vaak goed om voor een gecertificeerd slot te gaan, dan zijn de sleutels lastig te dupliceren.

3: Laat het huis veilig achter

Je kunt niet voorkomen dat er af en toe niemand thuis is. Wat je wel kunt doen, is je woning op een zo veilig mogelijke manier achterlaten om het inbrekers niet al te makkelijk te maken. Zorg er bijvoorbeeld voor dat het wel lijkt alsof er iemand thuis is. Dit kun je eenvoudig doen door de lichten aan te laten als je weggaat. Wil je het helemaal overtuigend over laten komen? Overweeg dan een lichtschakelaar.

 

Wat je daarnaast nog kunt doen voordat je zelf afwezig bent, is het opbergen van de waardevolle spullen. Kun je door het raam dure laptops en sieraden zien liggen? Dan maak je het voor inbrekers erg aantrekkelijk. Berg je waardevolle spullen daarom tijdig op in een kluis om dit soort situaties te voorkomen.