Geef je spullen een tweede leven

Geef je spullen een tweede leven

 

 

De kans dat je met enige regelmaat spullen weggegooid hebt, die eigenlijk nog prima een tweede ronde mee hadden gekund, die is natuurlijk vrij groot. Niets om je direct voor te schamen, want je bent absoluut niet de enige! Toch is dit ontzettend zonde en is het belangrijk je te realiseren dat je met bepaalde spullen mensen die het minder breed hebben nog ontzettend gelukkig kunt maken. Wat voor jou misschien geen waarde meer heeft, kan voor de ander ontzettend belangrijk zijn. Zo is het hergebruiken van spullen niet alleen maatschappelijk gezien ontzettend goed, maar ook draagt het bij aan een schoner milieu.

 

Kleding

 

Kleding wordt vaak weggedaan omdat het niet meer past of dat je het niet meer mooi vindt. Uiteraard ook omdat het stuk is, maar je zult verstelt staan hoe weinig dit daadwerkelijk de reden is dat kleding wordt weggegooid. Kleding wat je niet meer draagt, kan dan misschien voor jou wel niet meer mooi of goed zijn, maar voor een ander natuurlijk wel. Je doet er daarom dus ook goed aan om je kleding wat je niet meer mooi vindt te verzamelen en naar de kledingbank te brengen. Zo geef je mensen met een beperkt budget de mogelijkheid om zichzelf toch eens te kunnen verrassen met iets nieuws.

 

Meubels

 

Wanneer je aan de slag gaat met het restylen van je woning, dan kom je vaak tot de conclusie dat je meubels eigenlijk niet meer helemaal passen binnen de stijl die je voornemens bent te gaan voeren. Deze meubels zijn vaak nog in prima staat en kunnen daarom zeker nog wel enkele jaren mee. Vooral een bankstel, waar we gemiddeld zo tussen de 7 en 10 jaar plezier van kunnen hebben, wordt vaak al na een jaar of 5 afgeschreven door de meesten. Ontzettend zonde, want er zijn heel veel mensen die je hier ontzettend blij mee kunt maken. Het is daarom dus ook goed om je oude meubels niet zomaar weg te gooien. Je wilt namelijk niet weten hoeveel mensen met koop- of huurwoningen Tilburg belang hebben bij een tweedehands bank. Je kunt ze op een ‘weggeefhoek’ zetten, maar natuurlijk ook aanbieden bij de kringloop.

 

Woonaccessoires

 

Ieder huis staat er natuurlijk vol mee. We hebben het dan uiteraard over woonaccessoires. Bij een gemiddeld huishouden rouleren woonaccessoires toch zeker minimaal 2 tot 3 keer per jaar. Dit betekent niet dat ook daadwerkelijk al het oude wordt weggegooid, maar het belandt vaak wel in de kast. Zonder dat we er vervolgens erg in hebben blijft het hier liggen en wordt er niet meer naar omgekeken. Ontzettend zonde dus! Je doet er daarom dus ook goed aan dat wanneer je iets nieuws koopt, je afscheid neemt  van je oude spullen. Zo zorg je er niet alleen voor dat je thuis geen hele verzameling met woonaccessoires krijgt, maar kun je er ook direct iemand anders blij mee maken, die het misschien niet zo breed heeft en de financiële middelen bezit om iets nieuws te kopen.