Ga jij dit jaar ook voor de perfecte kerstverlichting?

Ga jij dit jaar ook voor de perfecte kerstverlichting?

Twinkly – https://kerstverlichtingbuiten.com/twinkly/

Ga jij dit jaar ook voor de perfecte kerstverlichting?

De decembermaand is behoorlijk donker, maar gelukkig bestaat er nog zoiets als kerstverlichting. Zo gezellig, die bijna over de top verlichte voortuinen- en gevels. Ondanks dat lampjes zo mooi zijn en zorgen voor een warm gevoel is het elektriciteitsgebruik niet goed voor het milieu. En kunnen we kerstverlichting nog wel betalen met de huidige energieprijzen?  Tegenwoordig heb je daar een oplossing voor: duurzame kerstverlichting.

Energiezuinige lampjes, hoe werkt dat?

In de afgelopen decennia is er nogal wat gebeurt op het gebied van duurzame lampen. Vroeger zag je in de winkel alleen hoofdzakelijk halogeenlampen of gloeilampen, nu is dat anders. In de stellages staan spaarlampen, ledlampen of TL-lampen. Zeker ledverlichting is populair bij de mensen die graag om het milieu denken. En er zijn meer voordelen. Zo is LED verlichting relatief goedkoop en worden de lampjes niet gloeiend heet. Bovendien zijn ze niet snel stuk te krijgen.

Het energieverbruik van LED-verlichting is gemiddeld zo’n 85% lager vergeleken met gloeilampen. Hierdoor is de uitstoot van CO2 een stuk minder. LED-verlichting is dan misschien duurder in de aanschaf, maar omdat je energierekening lager is verdien je dat terug. Helemaal als je bedenkt dat LED verlichting jaren meegaat is het een stuk voordeliger en duurzamer.

Kies voor slimme kerstverlichting

Er zijn legio mogelijkheden om je huis sfeervol te maken in de decembermaand, maar hoe doe je dat precies als je het een beetje duurzaam wilt. Het is leuk om meteen iets innovatiefs te kiezen en niet zo standaard. Wil je echt iets bijzonders dan gaat dat je zeker lukken met Twinkly lights. Een slimme keuze voor iedereen die een duurzame kerst wil.

Twinkly verlichting is uniek omdat je de kerstlampjes met gemak kan bedienen via je telefoon of tablet, via de eigen app. Je vindt de Twinkly app in de Apple App Store en de Google Play Store.  De lichtsnoeren bevatten miljoen led-lampjes die elk hun eigen chip hebben. Hierdoor kun je de lampjes afzonderlijk bedienen en dat betekent dat je oneindig veel mogelijkheden hebt. Je kan met kleuren en effecten spelen, maar ook de lampjes dimmen.

Of je nu een kerstfilm wil gaan kijken, romantisch dineren of een game-marathon op de planning hebt te staan, Twinkly geeft je avond een extra dosis sfeer en knusheid. Je kunt zelfs het lichtsnoer afstemmen op de muziek die je afspeelt, door deze met elkaar te synchroniseren.

Het is een duurzame keuze, omdat je er via de app voor zorgt dat de lampjes nooit onnodig aan staan. Controleer in de app de status van de kerstverlichting en zet de lampjes uit op het moment als je niet thuis bent. Wat nog handiger is: gebruik schema’s. Zo kan je het gebruik reguleren en vergeet je nooit om de verlichting uit te zetten. Doordat de lampjes dimbaar zijn en niet op volle sterkte hoeven te branden ben je aan het besparen.

Het voordeel van Twinkly kerstverlichting is dat het naast duurzaam geweldig leuk is. Bij de standaard kerstverlichting heb je niet de mogelijkheid om elk lampje een andere kleur te geven. Je kan dit zelfs met je eigen stem doen als je op je telefoon of tablet een voice assistent hebt. Kies dus voor een groene kerst met Twinkly kerstverlichting. Goed voor het milieu en je hebt meteen een lagere energierekening. Dat is tegenwoordig dubbel zo fijn.

Versier je tuin met kerstverlichting

Naast verlichting binnen mag verlichting buiten zeker niet ontbreken.  Heb je een prominente boom in je tuin te staan? Hang daar dan een lichtsnoer van ledverlichting in of drapeer een snoer over je heg. En wat dacht je van ijspegelverlichting of vallende sterren?

Voor wie echt uit wil pakken versier de vlaggenmast met kerstverlichting of ga voor een grote kerstboom. Er zijn extra lange lichtslangen te koop dus dat moet lukken. En gelukkig zijn er verlengkabels verkrijgbaar die weinig energie verspillen en tot wel 100 meter komen. Kies uiteraard ook buiten voor LED om het duurzaam te houden.

Kerstverlichting op batterij

Ledverlichting is een hele energiezuinige oplossing, maar je hebt nog een andere mogelijkheid: kerstverlichting op batterij. Dit kan je toepassen bij versiering waarbij je kleine lampjes nodig hebt. Nu denk je wellicht een batterij is nou niet het allerbeste voor het milieu, omdat je ze eenmalig gebruikt en dan weggooit, maar dat is niet helemaal waar. Ook de ontwikkeling van batterijverlichting heeft niet stilgestaan. Hierdoor gaan batterijen langer mee. En kerstverlichting is tijdelijk, dan is zo’n batterij juist ideaal. Verlichting die gedraaid wordt op batterijen geeft je bovendien het voordeel dat je niet met snoeren zit. Dat geeft je vrijheid.

Kerstverlichting recyclen

Ben je toe aan nieuwe kerstverlichting en ben je aan het uitzoeken wat nu de duurzaamste lampjes zijn? Dan is het goed om je te bedenken dat je je oude lampen ook nog eens kan recyclen. Lever je kerstverlichting in bij een van de E-waste inleverpunten van Wecycle of bij de gemeente. Wist je dat de materialen en grondstoffen uit oude kerstverlichting voor 85 % recyclebaar zijn? Weet je niet precies waar E-waste inleverpunten te vinden zijn kijk dan eens op de website wecycle.nl. Het zou fijn zijn als oude kerstverlichting inleveren de gewoonste zaak van de wereld wordt.

Laat verlichting niet onnodig branden

Heb je de kerstboom met de lichtjes aan? Let dan op met wat je nog meer aan hebt te staan. Ben je aan het televisiekijken dan is de verlichting in de kerstboom waarschijnlijk genoeg. Andere lampen kun je dan uit doen. Ga je uit huis? Doe dan de kerstverlichting binnen uit en haal de stekkers uit het stopcontact. Op die manier voorkom je sluipgebruik en het is bovendien brandveiliger.

Wil je er zeker van zijn dat kerstverlichting onnodig lang brandt, sluit deze dan aan op een timer. Zo voorkom je dat je de kerstverlichting vergeet uit te zetten en dat de verlichting de hele nacht brandt. Ook kan je hiermee het aantal uren dat de buitenverlichting onnodig brandt mee beperken. Deze tip levert je al snel een besparing van zo’n 10 tot 40 kWh over gehele maand op.

Laat kerstverlichting niet te lang hangen 

Wanneer de wintertijd ingaat wordt het ’s avonds eerder donker en beginnen mensen te verlangen naar kerstverlichting. Eind november zie je daarom al veel verlichting. De datum dat je kerstverlichting officieel moet weghalen is 6 januari. Er komt nu eenmaal een keer een einde aan kerstverlichting. Stiekem zijn kerstlampjes het hele jaar door leuk, maar om je steentje aan het milieu bij te dragen is dat niet zo verstandig.