Gezond: sta vroeg op en maak daar een routine van

Gezond: sta vroeg op en maak daar een routine van

Tassen

https://www.thebagstore.nl

 

cowboysbag

https://www.thebagstore.nl/tassen/cowboysbag

 

tassen sale

https://www.thebagstore.nl/tassen/sale

 

Gezond: sta vroeg op en maak daar een routine van

 

Is het een trend of werkt het echt om vroeg op te staan en eerst een aantal dingen voor jezelf te doen? En hoe besteed je die vroege uren het beste? 

 

Voordat de kinderen wakker worden, voordat het tijd is om te gaan werken, voordat de wereld in beweging komt even genieten van de rust en de stilte en een eigen ritueel doen. Tenminste, als je het volhoudt. Dan wordt het pas een ritueel.

 

Veel mensen zweren er inmiddels bij en menen dat het meer is dan een trend. Vroeg opstaan biedt zoveel rust en ruimte dat het de rest van de dag doorwerkt en je er veel profijt van hebt. Het zou vooral leiden tot minder stress en meer voldoening.

 

Veel bekende succesvolle mensen doen het. Ze zijn op hun best in de ochtend, pakken dan van alles aan en weten de dag verder goed in te plannen. Zo verzetten ze bergen werk en komen ze ook nog eens aan zichzelf toe. De Japanse schrijver Haruki Murakami (Norwegian wood) maakt het wel erg bont als het gaat om zijn ochtendroutine. Hij staat om 4 uur op, gaat dan een uur of vijf tot zes werken en in de middag gaat hij hardlopen. Daarna leest hij en luistert naar muziek en gaat om negen uur ’s avonds zijn bed in. Door deze routine hoeft hij nergens over na te denken. Hij werkt, sport, geniet en komt tot zichzelf. Idee?

 

Wat je vroeg in de ochtend kunt doen om de rest van de dag bij de pinken te zijn:

 

Wandelen

Wat doe je dan ’s morgens om half zes? Succesvolle zakenmensen blijken vaak vroeg op te staan en tijd voor zichzelf te nemen door bijvoorbeeld te gaan wandelen. Ze laten de tassen met laptop en dossiers nog even voor wat ze zijn en gaan niet naar het werk, maar bijvoorbeeld naar het bos.

 

Sporten

Naast wandelen zijn er ook die kiezen voor hardlopen of zwemmen. Heel vroeg in de ochtend flink bewegen geeft je een boost die je de rest van de dag niet meer kwijtraakt. Al die lichaamsbeweging schijnt goed te zijn voor je timemanagement skills en het maakt je geest scherper.

 

Mediteren

Mediteren, ofwel heel rustig even je gedachten voorbij laten razen, blijkt ook enorm goed te werken om je de rest van de dag beter te kunnen concentreren. Je hoeft er heus niet voor op een matje te gaan zitten. Op een fijne stoel wat voor je uitstaren blijkt al razend goed te werken.

 

Voor jezelf werken

Sommige mensen kiezen ervoor om bijvoorbeeld tussen 6 en 9 uur in de ochtend voor zichzelf te werken. Dan heb je al bijna een dagdeel eigen werk te pakken. Betekent dat je de avond vrij hebt en op de dag bergen werk verzet. Geen gek idee toch?

 

Ontbijtje

Voordat je je Cowboysbag businesstas oppakt om de deur uit te gaan wel eerst een gezond ontbijt nemen. Het is de brandstof voor je lijf en je hersenen. Maak vervolgens een to do lijstje en werk vooral slimmer in plaats van harder. Stel prioriteiten en plan je dag goed in.

 

Afsluiten

Wist je dat veel succesvolle mensen in de ochtend niet bereikbaar zijn? Ze kiezen voor een innerlijke rust en doen gewoon hun werk. Heel doeltreffend, zonder ruis en zonder gestoord te worden. Slim! Wil je dat ook, zeg dan nee tegen ochtendvergaderingen en andere afspraken.

 

Start met de zwaarste klus

De hele dag tegen die ene klus aan zitten hikken? Draai het om. Doe die rotklus gewoon als eerste. Ben je ervan af en dat voelt een stuk beter. Kun je daarna prima even shoppen, de tassen sale bekijken, een tijdschrift lezen, een boek ter hand pakken of een ijsje gaan eten. Eerst die rotklus, daarna de rest.