Gratis weggeven

Gratis weggeven

Gratis klinkt ons altijd goed in de oren. Zeker als je niet zo’n ruim budget hebt of als je nog jong bent. Dan is het prettig als je voor weinig geld of zelfs helemaal gratis aan dingen kunt komen. Soms kan het gebeuren dat een product wat voor de een nutteloos is, voor een ander juist heel waardevol is.

 

Voor het eerst op jezelf

Neem bijvoorbeeld een jong persoon die voor het eerst op zichzelf gaat wonen. Behalve dat iemand het leuk vindt om het eerste eigen huisje gezellig aan te kleden, zijn er ook de noodzakelijke spullen die aangeschaft moeten worden. Hoe fijn is het als iemand een koelkast heeft en die niet meer gebruikt en daar die persoon een groot plezier mee kan doen?

 

Goedkoop in een auto rijden

Een eerste auto is ook zo’n goed voorbeeld. Net het rijbewijs gehaald en met hard werken eindelijk genoeg geld gespaard om een klein goedkoop autootje te kopen. Misschien zit niet alles erop en eraan, maar heeft iemand nog een gratis TomTom over omdat die persoon zelf net een nieuwe auto heeft gekocht waar de navigatie al zit ingebouwd. Wel natuurlijk ook even een goedkope autoverzekering afsluiten en dan valt er veel plezier te beleven aan dat eerste autootje. Misschien wordt hij wel gebruikt om het volgende gratis product in Gelderland op te halen.

 

Tuin opknappen

De tuin opknappen kan vaak ook met gratis producten. Er zijn genoeg mensen die tuintegels over hebben omdat er nieuwe tuintegels of iets anders is gelegd. Zeker ook omdat er tegenwoordig wordt gepromoot om een deel van de tegels in de tuin te vervangen door gras of aarde is er steeds meer tegeloverschot. Vaak zijn deze mensen al lang blij als de oude tegels gratis bij ze opgehaald worden. Dan hoeven ze er namelijk zelf niet mee te slepen. De enige kosten die dan soms gemaakt moeten worden, is de huur van een aanhanger om de tegels te vervoeren maar dat is een stuk goedkoper dan zelf tuintegels kopen.

 

Zolder opruimen

Veel mensen gooien al snel dingen weg als ze die niet meer nodig hebben. Toch is het juist in deze tijd belangrijk dat producten een langere levensduur krijgen. Recyclen maar ook hergebruiken is een duurzame oplossing die beter is voor het milieu. Als de zolder moet worden opgeruimd en je komt veel dingen tegen die je zelf niet meer kunt gebruiken, maar je kunt er wel een ander een plezier mee doen, dan is dat zeker aan te raden. Geef het gratis weg, zeker als je het anders gewoon bij het grofvuil had gezet.

 

Goed voor het milieu

Een product een tweede leven geven, levert niet alleen een kostenbesparing op, maar ook een energiebesparing. Nieuwe producten produceren kost namelijk energie en hoe langer of hoe vaker een product dus wordt gebruikt, kan dus uiteindelijk leiden tot minder energieverbruik.