Vier goedkope manieren om je tuin mooier te maken 

Vier goedkope manieren om je tuin mooier te maken 

Vier goedkope manieren om je tuin mooier te maken 

Inmiddels is het weer zomer in Nederland, al is het weer nog niet altijd even zomers. Nog regelmatig regent het in ons land, maar het zonnetje begint gelukkig wel steeds meer door te breken. Je zult de komende tijd dan ook weer meer tijd doorbrengen in je achtertuin. Bijvoorbeeld met wasmanden onder je arm om de was op te hangen, maar ook gewoon op je loungeset om te genieten van het zonnige weer met een drankje in de hand. Je wilt dan wel genieten van een mooie tuin, wat je kunt doen met een paar goedkope manieren. 

 

Fleur de tuin op met bloempotten 

Er moet extra aandacht worden besteed aan waar je je bloemen en groenten in plant, met bloempotten een van onze budgettuinideeën die je ruimte opfleuren. Met deze potten kun je de algehele stijl van je tuin heel gemakkelijk en snel veranderen. Dit kan vaak een bijzaak zijn voor de planten en bloemen die erin zullen leven, maar kunnen een enorm verschil maken om een ​​ruimte heel snel op te tillen. Plantenpotten zijn relatief goedkope investeringen en het is een zeer goede manier om kleur aan te brengen in je achtertuin.

 

Vul je tuin met bloemen

Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar bloemen zijn een van de gemakkelijkste en goedkoopste budgettuinideeën om je tuin te verbeteren. De tijd nemen om zaden, bollen of kant-en-klare perkplanten in potten of bloembedden te planten, zal zeker zijn vruchten afwerpen. Bloemen zoals viooltjes, altviolen en chrysanten kun je al voor een paar centen ophalen. Ze hebben ook het potentieel om het volgende jaar opnieuw te bloeien als je ze de juiste zorg geeft en ze vorstvrij houdt. Hierdoor kun je dus meerdere jaren genieten van je goedkope investering. Ze bloeien ook vrij direct, terwijl zaden en bollen wat meer geduld en toekomstplanning vereisen.

 

Zorg goed voor het gazon

Het is veilig om te zeggen dat de meerderheid van de huiseigenaren hun gazon over het hoofd zien. Toch kan een beetje extra aandacht het gras in je tuin echt mooi laten zijn. Een weelderig groen gazon is vaak het resultaat van regelmatig maaien, water geven en speciaal verspreide zaden. De regel bij het maaien van gras is over het algemeen hoe meer je maait, hoe beter. Experts maaien hun gazons ook in beide richtingen, wat het geheim is van een meer gepolijste afwerking van het gazon.

 

Haal onkruid weg uit je tuin

Je zult jezelf dankbaar zijn dat je tien minuten hebt genomen om onhandelbaar onkruid in je tuin te verwijderen. Het zal je tuin aanzienlijk opruimen en mooier maken. Je kunt de ouderwetse methode volgen en ze er zelf uithalen. Maar als er overal in je tuin onkruid is verspreid, wil je jezelf misschien de fysieke inspanning besparen en onkruidverdelgende recepten proberen. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van azijn, maar ook van wodka of speciale onkruidbestrijding. Door dit te doen is de kans groot dat je geen last meer hebt van onkruid in je tuin.