4 dingen die je moet weten over een occasion leasen

4 dingen die je moet weten over een occasion leasen

http://gratisoptehalen.nl/

https://www.autonomer.nl/private-lease/occasions-all-in/ occasion leasen

4 dingen die je moet weten over een occasion leasen

Een auto leasen is een manier om in een nieuwe auto te rijden voor maandelijkse betalingen die vaak goedkoper zijn dan die van een lening voor het kopen van een auto. Van alle voertuigen die in het vierde kwartaal van 2018 werden gefinancierd of gekocht, werd volgens gegevens van Experian ongeveer 29 procent van de nieuwe voertuigen geleased. Slechts ongeveer 4 procent van de leasemarkt bestond uit gebruikte auto’s. Inmiddels zijn er desondanks steeds meer Nederlanders die kiezen voor een occasion leasen. Overweeg je dit ook te doen? Lees dan dit artikel door zodat je een paar belangrijke dingen weet over het leasen van een tweedehandsauto.

 

Je leaset alsnog een auto

Hoewel het leasen van een gebruikte auto mogelijk lagere maandelijkse betalingen met zich meebrengt, moet je er rekening mee houden dat je aan het einde van de leaseovereenkomst niet de eigenaar bent van de auto. Als je behoefte aan een voertuig niet is veranderd wanneer je lease eindigt, kun je het voertuig kopen (als dat een optie is), een andere auto leasen of een nieuw of gebruikt voertuig kopen. Niet iedereen houdt ervan dat ze aan het einde van de looptijd niet de eigenaar worden van de vierwieler. Een occasion leasen is in dit geval dus niet een goed idee.

 

Je maandelijkse lasten kunnen lager zijn

Wanneer je een auto leaset, gaan de meeste van je maandelijkse betalingen naar de verwachte afschrijving van het voertuig. Alleen al na het eerste jaar van eigendom kan een auto 20 procent of meer afschrijven. Gebruikte auto’s worden doorgaans minder snel afgeschreven dan nieuwe, wat betekent dat je waarschijnlijk elke maand minder betaalt om een ​​gebruikte auto te leasen in vergelijking met een nieuwe. Het bedrag van je maandelijkse betaling hangt desondanks af van de specifieke vierwieler die je wilt leasen, terwijl ook de leasevoorwaarden hier een rol in spelen.

 

Je moet zoeken en vergelijken

Omdat het leasen van een gebruikte auto veel minder gebruikelijk is dan het leasen van een nieuwe auto, moet je misschien wat zoeken om autodealers te vinden die occasions leasen. Gelukkig kun je op Autonomer hier voorbeelden van vinden. Op deze site staan namelijk diverse leasemaatschappijen waarvoor je kunt kiezen, terwijl er op Autonomer op het moment ook nog een bijna 300 occasions staan die je kunt leasen. Het is van belang om alle opties goed met elkaar te vergelijken. Door dit te doen, zorg je ervoor dat de tweedehandsauto die je leaset goed bij je past.

 

Mogelijk niet geschikt voor je

Een gebruikte auto leasen is niet voor iedereen. Als je het heerlijk vindt om een ​​gloednieuwe auto te leasen met de nieuwste technologie en die geur van een nieuwe auto elke keer dat je lease afloopt, is het leasen van occasions de kostenbesparing misschien niet waard. Wellicht past een nieuwe auto leasen dan toch beter bij je, al is dit dus wel een stuk duurder. Natuurlijk zou je er ook voor kunnen kiezen om de gloednieuwe vierwieler met je eigen spaargeld te kopen.